Bent u een trotse huiseigenaar in Groningen en overweegt u uw woning te verduurzamen? Goed nieuws voor u! Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) biedt diverse subsidies aan particulieren die hun woning willen verduurzamen of verbeteren, waaronder de mogelijkheid om een waterontharder aan te schaffen. In deze blog verkennen we de subsidiemogelijkheden van SNN en bespreken we de voordelen van een waterontharder.
Allereerst is het belangrijk om te begrijpen waarom het verbeteren verduurzamen van uw huis een verstandige keuze is.
Laten we verder gaan met de mogelijkheden die het SNN biedt. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland stimuleert huiseigenaren hun woningen te verduurzamen door middel van subsidies. Deze subsidies maken het mogelijk om niet alleen een groenere toekomst te bevorderen, maar ook te profiteren van besparingen op energiekosten en een verhoogd wooncomfort.
De subsidies omvatten een scala aan duurzame oplossingen, zoals:
De aanschaf van een waterontharder behoort ook tot de mogelijkheden. Door te kiezen voor een waterontharder kunt u niet alleen de levensduur van uw apparatuur verlengen, maar draagt u ook bij aan een milieuvriendelijker huishouden.
Hier vindt u meer informatie over het SNN-subsidie aanbod voor particulieren.
Hard water is een vervelend probleem. Hard water, ook bekend als kalkhoudend water, leidt namelijk tot kalkaanslag op sanitair en in apparaten. Dit resulteert in verminderde efficiëntie van apparaten, verstopte douchekoppen en een kortere levensduur van huishoudelijke apparatuur. Een effectieve manier om de problemen veroorzaakt door hard water aan te pakken, is door het installeren van een waterontharder. Hiermee investeert u op een slimme manier in de optimalisatie van de waterkwaliteit in uw woning. Een waterontharder van Amysoft zorgt ervoor dat u kunt genieten van volledig klakvrij water.
De waterontharders van Amysoft werken op basis van ionenuitwisseling met kunstharsbolletjes in de harstank. Deze bolletjes binden kalk en laten natrium los, waardoor het water wordt onthard. Na verzadiging ondergaat het toestel het regeneratieproces waarbij zout water de harskolom passeert, kalk loslaat en natrium opnieuw bindt. Het afvalwater met vrijgekomen kalk wordt naar het riool afgevoerd, waarna de waterontharder opnieuw klaar is voor gebruik, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van uw huishouden.
Een waterontharder van Amysoft is niet alleen een waardevolle aanwinst voor het behoud van uw keuken en badkamer, maar biedt ook tal van andere duurzame voordelen die bijdragen aan besparingen op lange termijn:
Amysoft biedt verschillende waterontharders, variërend in afmetingen en capaciteiten. Ons assortiment biedt oplossingen voor elke situatie, waarbij uw waterverbruik, waterhardheid en beschikbare plaatsingsruimte bepalend zijn bij het maken van de juiste keuze. Zelfs plaatsing onder rioolniveau is mogelijk dankzij de droge zoutvoorraad.
In conclusie vormen de waterontharders van Amysoft in combinatie met de subsidiemogelijkheden van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een aantrekkelijke optie voor huiseigenaren in Groningen, Friesland en Drenthe die streven naar duurzamere oplossingen. Door te investeren in een waterontharder verbetert u niet alleen de levensduur van uw woning en apparaten, maar draagt u ook bij aan een milieuvriendelijkere leefomgeving. De voordelen zijn veelomvattend, van financiële besparingen en energie-efficiëntie tot een verminderde ecologische voetafdruk en persoonlijk welzijn.
Wacht niet langer: ontdek de mogelijkheden van SNN subsidies en maak de overstap naar zacht, kalkvrij water met de waterontharders van Amysoft. Verduurzaam slim en geniet van de voordelen van een kalkvrij huishouden. Heeft u vragen over onze verschillende modellen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij adviseren u graag over de waterontharder die het best past bij uw situatie. Voor de waardevermeerdering in Groningen kunt u hier de SNN subsidie aanvragen.
Ook willen wij u graag informatief wijzen op de nieuwe, vereenvoudigde aanpak van de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen. Bewoners kunnen schades tot € 60.000 per adres laten repareren. Daarnaast wordt de vaste eenmalige schadevergoeding verhoogd naar € 10.000. Deze nieuwe aanpak, ontwikkeld in samenwerking met het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), beoogt een einde te maken aan langdurige discussies over schadeoorzaken en verbetert de leefbaarheid in het aardbevingsgebied. Bewoners hebben de keuze tussen daadwerkelijk herstel of een financiële vergoeding. Nieuwe regelingen gaan in vanaf het tweede kwartaal van 2024, met een aanvullende overlastvergoeding voor bewoners.